Vi kan foreta sveisetekniske beregninger, kostnadsberegninger, utarbeide sveiseprosedyrer og metodestudier. Dette gir våre kunder en sikkerhet ved spørsmål innen dette faget.

 

e-weld

 

 

For å bidra til å oppfylle kravene i EN 1090-2-standarden tilbyr vi Kemppi`s universelle WPS-pakker til bruk på verksteder og feltprosjekter.

Kemppis universelle WPS-er for alle utstyrsmerker


Kemppis spesifikasjoner for sveiseprosedyre for både MIG/MAG- og MMA-sveising er kompatible med alle sveiseapparatmerker. Et allsidig utvalg av sveiseapparater er ikke noe problem når du bruker Kemppis WPS-er. De kan brukes sammen med alle sveiseapparatene dine!

Kemppi er den første sveiseapparatprodusenten i verden som tilbyr universelle WPS-pakker til konstant varierende miljøer i verksteder og på installasjonsanlegg, hvor behovet for klare og enkle instruksjoner er stort.

Kemppis sveisevirksomhet er blitt tildelt ISO 3834-2-sertifikatet som den første produsenten av sveiseutstyr i verden. Dette er et håndfast bevis på Kemppis evne til å utvikle og tilby WPS-er uavhengig, noe som gjør tjenestene våre hurtige og pålitelige.

 

Universelle WPS-pakker kan nå kjøpes
Visste du?


Fra 1. juli 2014, må verksteder som produserer konstruksjonsstål for bygninger og oppfører dette på stedet, overholde EN 1090-2-standarden.

 

Hva er EN 1090?


EN 1090 er en serie med europeiske standarder som regulerer fremstilling og montering av stål- og aluminiumsstrukturer.

EN 1090 består av tre deler:

 • EN 1090-1: Krav til vurdering av samsvar for strukturelle komponenter (CE-merking)

 • EN 1090-2: Tekniske krav for utførelse av stålstrukturer

 • EN 1090-3: Tekniske krav for utførelse av aluminiumstrukturer
Når blir det obligatorisk å CE-merke produsert konstruksjonsstål?

Denne forskriften trer i kraft den 1. juli 2014. Mange klienter og større kontraktører kan imidlertid allerede nå forlange samsvar med EN 1090-standardene i enkelte av sine prosjekter.Hvem må overholde EN 1090-2?

Alle stålverkskontraktører som produserer stålkonstruksjoner, inkludert oppføring på stedet.Hva er en utførelsesklasse, EXC?

EN 1090-2-standarden krever at prosjektdesigneren spesifiserer kvalitetskontrollnivået i tilvirkningsprosessen, noe som kalles utførelsesklassen (EXC = Execution Class). Utførelsesklassene spenner fra EXC 1 til EXC 4, hvor klasse 1 er den minst krevende og klasse 4 er den mest krevende utførelsesklassen.

En grovinndeling av utførelsesklassene kan se slik ut:

 • EXC 1 – gårdsbygninger.

 • EXC 2 – boliger og kontorbygninger. Dette er standard når klassen ikke er spesifisert.

 • EXC 3 – broer og andre strukturer som er utsatt for tretthet.

 • EXC4 – spesialstrukturer, dvs. broer med lange spenn, kraftverk osv.
Hva kommer til å bli den hyppigst brukte utførelsesklassen (EXC)?

Det relevante kravet for de fleste bygninger som konstrueres i Europa, blir EXC2.Kan jeg bruke Kemppis WPS-er til å produsere EN 1090-strukturer?

Ja, WPS-ene våre overholder EN ISO 15612 fullt ut og kan brukes for ståltyper med flytegrense opptil 355 MPa ved manuell sveising av strukturer i utførelsesklassene EXC1 og EXC2. WPS-ene våre er blitt utviklet i samarbeid med Inspecta.Har Kemppi WPS-er også for MMA-sveising?

Ja, det har vi. Vi har markedets mest omfattende tilbud, som dekker arbeid både på verksted og i felt for både MIG/MAG- og MMA-sveising.Hva dekkes av Kemppis universelle WPS-er?

I MIG/MAG-sveising dekker de ståltyper opptil S355 MPa og tykkelser fra 3 til 24 mm for buttsveis og fra 3 til 20 mm for kilsveis.

I MMA-sveising dekker de ståltyper opptil S355 MPa og tykkelser fra 3 til 16 mm både for buttsveis og kilsveis.Hvis prosjektet stiller krav til slagfasthet, kan vi fortsatt bruke Kemppis WPS-er for MMA-sveising?

Ja, det kan du. Når kravene til slagfasthet er spesifisert og slagprøving ikke er utført, kan våre WPS-er for MMA-sveising brukes ved tykkelse under 12 mm og med forbruksartikler av klasse EN ISO 2560-A E 42 4 B 42 H5. Selv om tykkelsen er over 12 mm, kan de brukes med tilsatsmaterialene Esab OK 48.00, Böhler FOX EV 50 og Elga P48 S. Vi har utført tester i slagseighet for disse elektrodene. Her finner du nærmere informasjon om krav til klassifisering av tilsatsmaterialer for MIG/MAG-sveising. Gruppe M21 beskyttelsesgasser ( i henhold til EN ISO 14175 standard) skal brukes på alle standard WPS'er.Må jeg kjøpe et sveiseapparat fra Kemppi for å kunne bruke Kemppis WPS-er?

Nei, våre universelle WPS-er for både MIG/MAG- og MMA-sveising er kompatible med alle sveiseapparater.Kan vi få spesiallagde Kemppi WPS-er?

Ja, det kan du. Kemppi er verdens første produsent av sveiseutstyr som er blitt tildelt ISO 3834-2-sertifikatet for sveisevirksomheten. Dette er et håndfast bevis på vår evne til å utvikle og tilby WPS-er uavhengig, noe som gjør WPS-tjenesten vår hurtig og pålitelig. Bare ta kontakt med weldingservices@kemppi.com.Kan vi se WPQR-dokumentene som WPS-ene bygger på?

Ja, du kan se alle kvalifikasjonsregistrene for sveiseprosedyre (WPQR = Welding Procedure Qualification Record) som er tilknyttet spesifikasjonene for sveiseprosedyre, like etter at du har kjøpt WPS-pakken og registrert brukerkontoen din på WPS-administrasjonssiden vår.Hvorfor må jeg registrere firmaet mitt som en bruker av Kemppis universelle WPS-er?

Registreringen garanterer at du alltid får best mulig service og all nødvendig informasjon fra oss om WPS-ene, for eksempel hvis vi trenger å varsle deg om en endring i WPS-en.Vi bruker for det meste flussfylte rørtråder. Kan vi bruke Kemppis universelle WPS-er med dem?

Kemppis universelle WPS-er for MIG/MAG-sveising dekker massive-, metallfylte- og flussfylte sveisetråder. Se ovenstående for mer informasjon.

Gruppe M21 beskyttelsesgasser ( i henhold til EN ISO 14175 standard) skal brukes på alle standard WPS'er.Vi bruke forskjellige tilsatstrådmerker for MAG-sveising i produksjonen. Kan vi bruke Kemppis WPS-er med dem?

Sveisetråder som overholder relevante standarder og klassifikasjoner kan brukes.

MIG/MAG-sveising med massiv sveisetråd (prosess 135)

 • EN ISO 14341-A G42 2 M/G3Si1

 • EN ISO 14341-A G 42 3 M/G3Si1

 • EN ISO 14341-A G 42 4 M/G3Si1


Tilsatsmaterialer som overholder klassifikasjonene ovenfor kan brukes, som f.eks. Esab OK Autrod 12.51, Elgamatic 100, Böhler EMK6. Vi har utført tester i slagseighet for et tilsatsmateriale som er i samsvar med EN ISO 1431-A G3 Si1.

MIG/MAG-sveising med flussfylt rørtråd (prosess 136)

 • EN ISO 17632-A T 42 2 P M 1 H5

 • EN ISO 17632-A T 46 2 P M 1 H5

 • EN ISO 17632-A T 46 4 P M 2 H10


Tilsatsmaterialer som overholder klassifikasjonene ovenfor kan brukes, for eksempel: Esab OK Tubrod 15.14, Böhler Ti 52-FD og Elgacore DWA 50. Vi har utført tester i slagseighet for disse tilsatsmaterialemerkene.

MIG/MAG-sveising med metallfylt rørtråd (prosess 138)

 • EN ISO 17632-A T 42 2 M M 1 H5

 • EN ISO 17632-A T 46 4 M M 2 H5


Tilsatsmaterialer som overholder klassifikasjonene ovenfor kan brukes, for eksempel: Esab OK Tubrod 14.12, Elgacore MX100T og Böhler HL 51-FD. Vi har utført tester i slagseighet for disse tilsatsmaterialemerkene.Blir det tilgjengelige WPS-er på mitt språk?

WPS-dokumentene samt Kemppis WPS-administrasjonsside og WPS-serviceområde er tilgjengelig på engelsk, tysk, finsk og svensk, og blir snart tilgjengelig på dansk, nederlandsk, fransk, italiensk, norsk, polsk, russisk og spansk i tillegg